Profession: Filippiner

Bogen 'Profession: Filippiner' trækker tråde fra nutidens au pair migration til 1970ernes "gæstearbejdere". I 1973 blev 49 filippinske kvinder rekrutteret som stuepiger af det dengang nybyggede Hotel Scandinavia (nu Radisson) på Amager. De blev kendt som The 49ers, og er – både konkret og i overført betydning – tanter og mostre til nutidens au pairs. Gennem disse kvinders levede liv, deres relationer til Danmark og Filippinerne, til dansk fagbevægelse og til de nye generation migranter, tegnes et portræt udviklingen på det danske arbejdsmarked gennem et halvt århundrede. Historien om The 49ers og generationen af "pionerer", som de filippinske arbejdere, der kom til Danmark 1960-1973 kalder sig, er en historie om Danmark i verden. Om Københavns forvandling fra provinsiel hovedstad til moderne metropol. Om migranttilværelser mellem etablering og permanent midlertidighed.


Forfatteren kan bookes til foredrag, undervisning og udstillinger på trige@lynxtext.dk l Se også www.filippinernesdanmarkshistorie.dk


Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan købes hos Aage og Agnes Bøger på Borgbjergsvej 37, 2450 København SV - eller ved henvendelse til forfatteren

Weekendavisen

”Gennemresearchet, smukt kildebelagt og propfuld af både faktuel viden og menneskelig indlevelse (…) Kvinderne i bogen får lov at være sig selv. Handlekraftige, dygtige mennesker, der selv har styret deres liv under vanskelige betingelser.”

Politiken


"... en faktamættet fremstilling, der samtidig er en lun og levende beretning om kulturmøder, familieforhold og arbejdsvilkår."

Forfatteren i samtale med Anne Knudsen

på DR Kultur i programmet

En bog – en forfatter. Profession: FilippinerFem stjerner i Politiken:

Hvad koster 'en filippiner'?

Information


”Man kan godt forstå, at journalisten og historikeren Nina Trige Andersen spidsede ører, da hun hørte om the 49’ers (...) Historien om disse 49 kvinder er nemlig på en gang en fortælling om de nye personlige muligheder, som immigration bringer, og et indspark i diskussionen af arbejdsmarkedets udvikling i en globaliseret verden. (…) Profession: Filippiner afdækker med stor sans for detaljen tilværelsen som arbejdsmigrant (...) et stykke unik og velfortalt grundforskning i et helt ubeskrevet blad af den danske immigrationshistorie.”

Uddrag af bogen her

Nordic Journal of Migration Research

”The book is an important contribution to modern Danish history and the journalistic approach makes it suitable for a broad group of readers. Academics and students as well as others, including trade union leaders, with an interest in migration and the Philippines and in changes in the Danish labour market would all gain from the book.”

Download hele omtalen her (pdf)

Modtager af Rudolf Meidner-priset 2017