Bio og CV

Nina Trige Andersen

Journalist, historiker, forfatter og foredragsholder

Baggrund

Nina Trige Andersen. Foto: Tine Sletting

Foto: Tine Sletting

Mit arbejde bevæger sig i krydsfeltet mellem journalistik, forskning og kunst, og jeg samarbejder med folk inden for alle tre felter; fra København, Oslo og Lund over Seoul og Singapore til Manila.


Min specialisering er et transnationalt og translokalt blik på Øst- og Sydøstasien og Nordeuropa med temaer som arbejdsmigration, energipolitik, adoptionshistorie, (post)koloniale relationer, grøn vækst, byudvikling, sociale og religiøse bevægelser mm. Skriver fra blandt andet Filippinerne, Sydkorea, Laos og Cambodja, og er certificeret i HEAT (Hazardous Environment Awareness Training) med Danish Refugee Council, 2016.


Jeg er uddannet journalist og historiker fra Roskilde Universitet, udlært ved dagbladet Information. Leverer til dagblade, fagblade, magasiner og tidsskrifter i Danmark og udlandet, f.eks. Information, Ny Tid/Oslo Review of Docs and Books, Modern Times Review og The Diplomat. Arbejder løbende med større projekter, der bliver til forskningsartikler, arkiver, foredrag og bøger, f.eks. Filippinernes Danmarkshistorie.


Modtager af Forfatterforeningens autorlegat 2014/2015 og Statens Kunstfonds arbejdslegat 2018.


Er primært skrivende, men arbejder også med redaktion for bl.a. Bureauet og oversættelse for bl.a. Information og Magasinet 360°, og som redaktør og tilrettelægger på magasinudgivelser mm, som f.eks. FreelanceGruppens jubilæumsmagasin '40' og 'Den ultimative freelanceguide'.


Derudover kan jeg bookes til foredrag og undervisning. Har gennem årene talt på bl.a. Immigrantmuseet, Arbejdermuseet og Verdenskulturcenteret samt på universiteter rundt omkring i verden, heriblandt University of California, Berkeley i USA, Ateneo de Manila University i Filippinerne, Lund Universitet i Sverige og Islands Universitet.


Sidder i redaktionen for tidsskriftet Arbejderhistorie, og er medlem af bestyrelsen for FreelanceGruppen i Dansk Journalistforbund. Er desuden i styregruppen for Nordic Labor History Network og Kønshistorisk Netværk i Danmark, og i arrangørgruppen for konferencen Laboring Lives and Political Protest Across and Beyond the Nordic Countries, 26-29. november 2020. 


Download resume (English)

Download CV (Dansk)


Copyright © All rights reserved